Tuesday, May 29, 2012

Jau turėtų darytis baisu - rinkimai artėja

Panašu kad "darbiečiai", "tvarkiečiai" ir socialdemokratai rinkimams susimes kartu. Ponas Uspaskich lyg ir taikosi į premjero postą. Įdomu, nes problemos su mokesčių slėpimu galutinai taip ir nebuvo išspręstos? Paksas aišku vėl trokšta dėmesio. Įdomu, kaip Grybauskaitės ego ir "kietos moteriškės" įvaizdis derinsis su šitų "valstybės vyrų" ego?

Blogiausia tai, kad prieš juos einančios partijos yra susiskaidžiusios ir su savomis problemomis. Tarkim kar ir LiCS su Palaičiu ar chroniškai pasiekti kompromiso nesugebantys liberalai.

"Lenkų rinkiminė akcija" vėl ko gero bandys žaisti "lenkų skriaudimo korta" ir ko gero jiems tai pavyks, nes juk niekas jų rinkėjų stipriai nesistengia palenkti į savo pusę. O juk būtų taip lengva - pažadėti lenkiškas raides lietuviškuose pasuose ir padaryti tai ko nepadarė "rinkiminė akcija" - tas juk būtų labai liberalu ;) Tas beje išspręstų begalę problemų su galingiausia Rytų Europos valsytbe Lenkija ir nuneštų Lietuvos užsienio politiką į nuo Prezidento Adamkaus laikų neregėtas aukštumas.

Konservatoriai aišku susirinks dalį balsų, bet kadangi jie dabar valdžioje ir buvo valdžioje per visą krizę tai jie pasidarys atpirkimo ožiais dėl visų taupymo programų ir (visai pelnytai) kai kurių užsienio politikos nesėkmių - ypač visiškai suirusių santykių su Lenkija, JAV, ir t.t. ir pan. Nors tiesą pasakius pensijos ir kai kurios kitos išlaidos visai be reikalo buvo padidintos Kirkilo vyriausybės prieš praėjusius rinkimus - tą įvykį Grybauskaitė berods dar Eurokomisare būdama pavadino "puota maro metu". Nepaisant to, silpnesnės atminties rinkėjas aišku konservatorius už tai nubaus.

Lietuvai ir vėl reikia naujos politinės jėgos (kas prisimena "tautos prisikėlimo partiją" ar A. Paulausko partiją - koks buvo jos pavadinimas?). Visumoj partijų išsidėstymas iš mano taško žiūrint neatrodo gerai. Bet gal dar kas pasikeis ;)

birželio 2 papildymas: įdomus M.Laurinkaus straipsnelis ta pačia tema.
6/21 papildymas. Panašu kad opozicijos susitarimas žlugo

No comments:

Post a Comment