Friday, July 31, 2015

Alpės

Jau kuris laikas nerašiau, nes gana daug keliavome ir kažkaip sunku buvo rasti laiko surinkti mintims. Išvykę iš Colmar'o mes patraukėme į Prancūzijos Alpių regioną Morzine-Avoriaz kuris yra visai ant sienos su Šveicarija. Kadangi tiesiausias kelias ėjo pro Šveicariją, tai pro ten ir patraukėm.

Keletas minčių apie Šveicariją. Man pasirodė kad šalis puikiai išnaudoja savo kaip turistinės/tranzitinės šalies statusą. Įvažiuojant į šalį yra greitkelių mokestis - 43CHF (maždaug tiek pat eurais) kuris galioja iki metų galo. Jei pastoviai važinėji į Šveicariją, tai nieko tokio, bet jei esi toks turistas kaip mes (mes kirtome Šveicariją tik vieną kartą, ir šias metais ten nebesilankysim), gaunasi kad subsidijuoji Šveicarijos kelius. Kitas atvejis buvo mokant parduotuvėj su kredito korta. Kredito kortos aparatas pateikė kainą dviem valiutomis - CHF ir Euro. Pasirinkus Euro, už išvertimą prideda 3% mokestį, ir tas aišku yra parašyta ant kvito jau atlikus transakciją. Žodžiu, Šveicarai moka skaičiuoti savo pinigus ;)

Pati šalis labai tvarkinga ir viskas veikia. Užsukom į kalnų miestelį Interlaken - tai gana turistinė vieta, matosi daug musulmonių su skaromis, amerikiečiai, turistai iš Azijos. Vietiniai žmonės kalba su tam tikru vokiečių kalbos akcentu, kuris man gana gerai pažįstamas iš Marc Faber - jis netgi kalbėdamas angliškai ta akcentą išlaiko ;)

Interlaken

Lentelė ant kalno

Kaimas prie Interlaken


Sekanti kelionės dalis buvo kalnų slidinėjimo vieta Avoriaz, Prancūzijoj. Nuostabi vieta, viskas gražiai sutvarkyta, oras geras - turėjom keletą dienų puikių išvykų į kalnus.

Avoriaz

Avoriaz nuo kalno

Swiss Alps or French Alps?

No comments:

Post a Comment