Wednesday, July 22, 2015

Colmar, France

Colmar, France


Since this is for my mom, the most avid reader of this blog, I decided that I will do it in Lithuanian.

================================================

Atvykus iš Olandijos tikrai supranti kad skirtumas tarp pietų ir šiaurės Eurpos yra tikras dalykas, ir čia jau galima pradėti filosofuoti kodėl taip yra.

Dvi plika akimi matomos skirtumų priežastys gali būti susietos su religija (protestantizmas vs katalikybė) ar su klimatu. Sunku pasakyti, bet aš linkčiau sieti tai su religija. Protestantizme tu esi tiesiogiai atsakingas prieš dievą, o katalikybėj tau kunigėlis pasako ką tu padarei gerai, o ką ne. Atrodo smulkmena, bet per daugelį šimtmečių vienu atveju susikuria kultūra kurioje iniciatyva yra žmogaus rankose, o kitu - rankose to, kas tau duoda indulgenciją.

Colmar miestas yra Alzace, kuris yra vokiškai prancūziškas regionas. Regionas pereidinėjo iš rankų į rankas. Anksčiau ko gero buvo labiau vokiškas, dabar labiau prancuziškas.

Labai krenta į akis pilnas turistų senamiestis ir vos už kokių 2 minučių nuo senamiesčio esantis žmonių ir veiksmo trūkumas. Vietiniai žmonės man pasirodė super mandagūs ir labai mažai šnekantys angliškai. 

Colmar'e gimė Auguste Bartholdi, kuris sukūrė visiems žinomą Laisvės statulą Staten saloje, NY. (Beje, inžinierius ten buvo Alexandre Gustave Eiffel).

Pabaigai keletas nuotraukų.

Čia "menas" iš mūsų fotoaparato

Tokie kanalai išsiraizge po visą senamiestį. Gylis - koks 20 cm - labai gerai šuniukui pabraidyti. Įdomu koks vanduo ten tekėjo viduramžiais? ;)

Colmar didžiuojasi Bartholdi Laisvės statula

Namas Colmar'o stiliuje

Gana tipinis senamiesčio vaizdas

Vaizdas iš mūsų kambario lango

Pasipriešinimas naciams įamžintas ant bažnyčios sienos. Gana daug vokiškų pavardžių



No comments:

Post a Comment