Thursday, July 2, 2020

Absurdas dėl Lukiškių aikštės

suprantu, daug kam nepatinka smėlis Lukiškių aikštėje. Iš tiesų, tai gali būti matoma kaip priešrinkiminiai Vilniaus mero žaidimai.

Bet kai kurie Seimo nariai daro daug blogesnius dalykus nei išreikšti savo poziciją dėl to. Jie arba nesupranta kaip demokratinis - teisinis procesas veikia, arba jaučiasi aukščiau įstatymo. Vargas su tokiais įstatymų leidėjais.

Cituoju iš https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1192974/seimas-pritare-valdanciuju-pataisoms-del-lukiskiu-aikstes-iteisino-ir-vyti:

<<

 Seimo nariai Povilas Urbšys, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Audronius Ažubalis, Vytautas Juozapaitis, Andrius Kupčinskas bei Irena Hasse siūlė iš karto įteisinti, kad Lukiškių aikštėje turėtų stovėti Vytis. Kaip rašoma projekte: „Valstybės simbolį vaizduojantis monumentas Vytis kartu su įrengtu memorialu Žuvusiųjų už Lietuvos laisvę aukoms atminti yra pagrindinis reprezentacinės Lietuvos aikštės akcentas.“

Tokiai pataisai nepritarė Ramūno Karbauskio vadovaujamas Kultūros komitetas. Jo išvadą pristatęs parlamentaras Robertas Šarknickas sakė, kad komitetas negalėjo pasiūlymui pritarti dėl vykstančio teisminio proceso.

„Kol vyksta teisminis procesas, jeigu „Kalvelės“ autorius laimi, o Vytį įteisiname, „Kalvelės“ autorius paduoda valstybę į teismą. Ar žinote, kokie milžiniški pinigai? Klastoti istorijos negalime šiuo principu. Kai baigsis ginčas, šitą variantą galėsime pasiūlyti“, – sakė R. Šarknickas. Šiuo metu vyksta teismo procesas dėl Andriaus Labašausko kurto ir konkursą laimėjusio „Laisvės kalvos“ projekto.

>>


Kartais pagalvoju - gal mes nusipelnom geresnės valdžios nei šie "auksinės" kartos Seimūnai?

P.S. puikus Mariaus Ivaškevičiaus straipsnelis yra čia

No comments:

Post a Comment