Sunday, October 8, 2023

V. Adamkaus "Paskutinė kadencija": nauja atominė elektrinė

knygoje V. Adamkus rašo, kad dėjo ypač daug pastangų kad būtų pastatyta nauja atominė elektrinė. Daug diskusijų su Lenkija, derybos dėl energijos kiekio, labai didelis įdirbis. Taip pat diskusijos su Latvija ir Estija. Jis išreiškia nusistebėjimą A.Kubiliaus ir kitų laikysena kai dėl partinių interesų buvo aukojami valstybei naudingi dalykai nes juos būtų dariusi "ne ta" partija. 

Kaip žinom, LEO LT buvo išardyta, o konservatoriai nesėkmingai 2012 bandė pakviesti Hitachi statyti naują atominę elektrinę. 

To pasėkoje labai daug pastangų į LEO LT projektą įdėjęs vienas turtingiausių žmonių Lietuvoje verslininkas Ž.Marcinkevičius metė viską ir kurį laiką negyveno Lietuvoje. 

Tokie dalykai niekad nėra iki galo išviešinami. Dažniausiai tai būna galios žaidimai, blokuoji vienos partijos projektą nes jį daro "neteisingi žmonės", bandai pats tą daryti su "teisingais žmonėmis", dar kiti pradeda inicijuoti pusiau iškeptus referendumus. O šalis lieka prie suskilusios geldos...

Kartais pagalvoju kad gal ir nenoriu sužinoti kas ten iš tikrųjų atsitiko... Kam gadintis nuotaiką?

P.S. kad apsisaugoti nuo visuomenę apimančios sklerozės, vėl pridedu 2010 liepos 1d Vilniuje A. Kubiliaus pasirašytą komunikatą kur jis pritaria Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimui atominės energijos srityje. Iš šalies atrodo - neturėdamas atominės jėgainės pasirašai komunikatą su Baltarusija? Įdomu, kokia čia buvo tuometinio mūsų Ministro Pirmininko logika? Neprieštarauti Baltarusijos AE statyboms? O gal tikėtasi kad ir Lietuva turės atominę jėgainę? Lyg ir niekur nemačiau paaiškinimo ...



No comments:

Post a Comment