Thursday, April 25, 2013

Pagaliau - apie atominę elektrinę rimtai

... nesiremiant emocijomis,  o remiantis skaičiavimais. Esant tokioms demografinėms tendencijoms (ne tik Lietuvoj, bet ir visam regione) ko gero didelė atominė elektrinė turėtų nueiti į antrą planą.

Man atrodo kad politikai turėtų rūpintis kaip išspręsti dar dugno nepasiekusias demografines problemas (t.y. padidinti dirbančiųjų/pensininkų santykį). Kitaip nebus kam tą elektrą naudoti.

Na o jei jie turi chronišką ligą kuri vadinasi "mes be atomo nenurimsim" - tegu užsiima teisinės bazės mažiems atominiams reaktoriams kūrimu. Tas turėtų patenkinti jų ego ir (gal) bus geresnis lėšų ir laiko panaudojimas ;)

P.S. čia  Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorius teigia, kad "nepastačius savo atominės elektrinės, Lietuvai tektų gyventi jėgainių Karaliaučiuje ir Baltarusijoje pašonėje, ir būti „nuo jų energetiškai priklausomiems dar apie 60 metų".

Mano supratimu čia žmogus visiškai prašauna pro šalį. Lietuva yra maža šalis ir ji yra ir bus priklausoma nuo kitų šalių - mes perkam ir pirksim iš kitur automobilius, dujas, elektrą (per naujas jungtis, tikėsimės), naftą ir pan.

No comments:

Post a Comment