Friday, July 20, 2012

Dar kartą apie atomą

Yra toks pasakymas - "iš adatos vežimą priskaldo". Šiuo atveju dar įdomiau - iš atomo priskaldytas ne vežimas, bet visas vagonas.

Kad ir paskutinė iniciatyva dėl referendumo atominės elektrinės klausimu. Referendumas ne tikras, bet tik patariamasis - taigi žinant referendumo kainą ar nebuvo paprasčiau opozicijos partijoms pasamdyti kokią viešosios nuomonės tyrimų bendrovę ir paprašyti kad ji ištirtų tautos nuomonę šiuo klausimu. Galbūt netgi vyriausybė turėtų tą padaryti - juk kai kažką tokio monstriškai didelio darai, gerai žinoti elektorato nuomonę, ar ne?

Kadangi tas neįvyko, tai visumoj akivaizdu kad opozicija bando rinkti priešrinkiminius taškus inicijuodama referendumą. Grybauskaitė nepriima pozicijos šiuo klausimu, ir bando išlikti kaip toj pasakoj - nei nuoga nei apsirengusi. Iš principo irgi politikuoja, jei nepavyks ji galės kritikuoti Vyriausybę, o jei pavyks - ji irgi iš principo buvo už - tik nesakė to žmonėms prieš referendumą. Man klausimas - p. Grybauskaitė juk gali susipažinti su visa slapta informacija. Taigi ar jai kaip ekonomistei ir kaip tautoje turinčiam didžiausią svorį žmogui nepriderėtų išreikšti savo nuomonės? Manding rinkėjai už tai padėkotų?

P.S. čia straipsnelis iš Valstiečių Laikraščio ta pačia tema.

No comments:

Post a Comment