Friday, October 15, 2010

Geras straipsnis

Neseniai pasirodė gerai parašytas V.Laučiaus straipsnis apie šiuodieninę Lietuvos situaciją. Straipsnis pavadintas "Spalio revoliucija, žvaigždės, politika, amžinybė"

Praktiškai nėra ko pridėti. Gal tik tai kad tokios kaip autorius norėtų rimtos politinės jėgos nesimato. Taigi rinkėjui reikia rinktis iš socialdemokratų, įvairaus plauko populistų (TT, DP ir pan), bei konservatorių, centristų ar liberalų. Taigi - kuri kombinacija yra mažiausia blogybė?

Ir dar - demografija per rinkimus lemia viską. Dabar Lietuvoj apie trečdalis gyventojų gauna pensiją (ir, anot The Economist, situacija tik blogės). Taigi išeina taip, kad ta partija kuri pataikauja šiai grupei turi gerus šansus laimėti. O ši grupė - kiek galima spręsti iš praeitų rinkimų - vidutiniškai labiau mėgsta savo bendraamžius. Tokius, koks buvo a.a. A.Brazauskas. Arba tokius kurie daug žada - gal ką iš savo pažadų ir įvykdys?

Iš to taško žiūrint, "moralūs" politikai pasmerkti - juk jie negali meluoti ar žadėti to, kas užkraus ateinančioms kartoms nepakeliamą naštą.

Visgi perskaičius šį gerą straipsnį lieka klausimas - o ką daryti?

P.S. Visgi vilties gal reiktų neprarasti - juk kaimynai latviai išsirinko ne populistus, o tą pačią valdžią kuri darė labai skausmingas reformas. Juk ir Lietuvoj tas įmanoma?

No comments:

Post a Comment