Wednesday, May 20, 2009

Ar mes suprantam savo praeitį (2)?

Gana įdomus straipsnelis (ir komentarai) apie Holokausta rytų Europoje:
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=22255761

Lietuvos Rytas taip pat pateikia nuomonę kuri patikslina "Der Spiegel" išsakytus faktus:
http://www.lrytas.lt/-12429046471242057308-a-anu%C5%A1auskas-spiegel-publikacija-apie-holokauste-dalyvavusius-lietuvius-neprofesionali.htm

2 comments:

  1. Lietuviai (delfi, balsas, bernardinai, lrytas) turėtų (visada) pateikti nuorodą į originalų straipsnį, kurį jie aptarinėja, kad tie, kas moka skaityti ta kalba, galėtų rimtai susipažinti, padėti kitiems. Man tikrai nepatinka, kad jie net neužsimena apie visą straipsnio turinį, o aptarinėja tik fragmentus apie Lietuvą (lietuvius) ir sudaro mums įspūdį, kad tik mes vieni išskiriami, kaip baisiausi, blogiausi ir pan. Mes turim matyti save Europos kontekste, lyginti su kaimynais, su skandinavais, vakariečiais, ukrainiečiais, tada daugiau suprasime apie savo pačių tautą. Tas Der Spiegel straipsnis buvo ne tik apie lietuvius, bet ir apie kroatus, belgus, olandus, prancūzus, lenkus, ukrainiečius. Bet lenkai verkia tik dėl lenkų šmeižimo, lietuviai - tik dėl lietuvių, o apie kitus ir visumą net neužsimena.

    ReplyDelete
  2. Geri pastebėjimai. Dėl straipsnių analizės, tai
    man atrodo kad čia daugiau žurnalistu problema - taip paprasčiausiai jiems patogiau ir lengviau. Norint į viską pažvelgti plačiau juk reikia įdėti kažkiek darbo - bent jau tam kad padaryti prasmingą palyginimą.

    ReplyDelete