Saturday, January 31, 2009

Keletas minčių

alfa.lt turi gana įdomius V.V.Landsbergio pamąstymus Lietuvos tūkstantmečio proga. Noriu pacituoti keletą minčių:

<...>

Buvo, tarkim, tokie patys nusmukusiausi žmonės, padugnės - stribukai. Ir šiandien jie dar tebevaikščioja. Kai žmones išvežė į Sibirą, tai jie viską pasiėmė – žemes, gyvulius, karves. Bet po metų, po trejų viską pragėrė ir liko tokie pat pliki, kaip buvo. Bet ir šiandien jie pirštais rodo į tuos, kurie dirbti stengias. Sako – va, tas yra buožė! Dar jie laukia to momento, kad galėtų pakelti galvas.

<...>

Naujų metų išvakarėse Keistuolių teatre šnekučiavomės su apšvietėjum Darium M. Klausiu jo – ar eisi pasižiūrėt fejerverkų prie Katedros? Atsako, kad ne. Kodėl, klausiu. O jis taip paaiškina - nesinori pamatyt, kaip per dvidešimt minučių į orą išlekia 250 vietų teatras su nebloga įranga. Arba mokykla. Arba ligoninė... Bet teatras – lyg ir arčiausia kultūringos sostinės užmojų.

<...>

Vilius Orvydas dar teigė, kad nieko nėra nei gera, nei bloga. Pratęsiant mintį – Lietuva irgi yra nei gera, nei bloga. Blogam žmogui visur bus blogai.

1 comment:

  1. VV Landsbergis uz dienos spektakliuka skverelyje su trimis aktoriais susirinko 25000 LTL. Mes Santa Christmas Mystery su 6 aktoriais ir dvieju menesiu respublikiniu sezonu pastateme uz 105000 LTL. Cia su posteriais, programomis ir CD. Taip, kad nei tau nei Landsbergiams nevertetu nei pizdet apie buozes, bei vagystes etc, nei ka; tuo labiau tau toki suda skleisti placiau. Antras momentas: per 20 minuciu nei teatro nei zibintu i ora neisleks niekaip. Nomeika tau pasiulys kainas, uz kurias daugu daugiausia galima nusipirkti du STS Source Four prozektorius ir tai su paskutines kartos metalo halidu lemputemis. Vieno kaina berods apie 500 euru.
    Apie VV Lansbergio grubias klaidas diktaante su nuotraukomis nuotraukose, manau zinai. Ir viskas vyksta del to perdeto patriotizmo.

    Tu neturi moralines teises skleisti erezijas.

    ReplyDelete