Monday, March 14, 2022

puiki žurnalistika Brazilijoje (karas Ukrainoje)

Roberto Cabrini yra brazilų žurnalistas, gimęs 1961 metais. Lietuvoje jis būtų 'auksinės kartos' žmogus, bet kiek aš suprantu pas mus tokio kalibro žurnalistų nėra, auksinė karta ar ne. Aišku, Lietuva maža šalis. 

Jis yra laimėjęs visus įmanomus Brazilijos žurnalizmo ir tele-žurnalizmo prizus, reportavo iš karo Afganistane, Irake, Palestinoje, Kambodžoje, Kašmyre, Somalyje ir pan. Jo tiriamoji žurnalistika padėjo rasti besislapstantį Brazilijos prezidento iždininką. Brazilijos prezidentas Fernando Collor de Mello buvo pirmasis atstatydintas prezidentas visoje Lotynų Amerikoje, ir šis žurnalistinis tyrimas buvo raktas į šį procesą. 

Šis legendinis žurnalistas dabar daro reportažus iš Ukrainos. Jo reportažai rodomi per televiziją, bet po poros dienų yra įdedami į youtube, kur per savaitę surenka 2-3 milijonus peržiūrų. Aš mačiau paskutinį jo reportažą - neįtikėtina įvairovė ir gylis: rodo studentą iš Indijos kuris laiko pumą ir geopardą ir todėl negalėjo pabėgti nuo karo, brazilą kuris kovoja už Ukrainą, pats eina į kovos zoną tam kad parodyti sugriovimų mastą. Geras naratyvas ir vaizdinė medžiaga. Puiki, sakyčiau tobula, žurnalistika. 

No comments:

Post a Comment