Saturday, January 30, 2021

Niall Ferguson apie COVID-19

 Labai žinomas istorikas, Niall Ferguson, dalinasi savo įžvalgomis apie COVID-19. 

Anot jo, vasario gale-kovo viduryje turėtų būti ženklus pagerėjimas; taip pat galima ir 4 viruso banga kuri yra sukelta specifinės viruso atmainos, bet kol kas ženklai tokie kad vakcina tą atmainą suvaldo. Verta stebėti Izraelį, nes ten vakcinacijos sparta yra didžiausia visame pasaulyje. 

Kitas jo pastebėjimas yra tas, kad Pietų Korėja is Taivanis su virusu susitvarkė daug geriau nei Europa visai nenaudodami karantino ir be drakoniškų priemonių verslų atžvilgiu. Ten plačiai naudojami 'contact tracing' ir saviizoliacija.

6 pastabos apie ateinančius keletą metų:

1. Virusas. Bidenas yra 78, tas yra tiek kiek R. Reagan buvo savo prezidentavimo gale. Tai senas amžius ir žmonės gali susirgti arba mirti. Prezidentė Harris?

2. Imigracija. Bideno kalbos apie nelegalių imigrantų legalizavimą sukels naujas nelegalų bangas ir tas bus problema.

3. Tolesnis žmogžudysčių ir žiaurių nusilkaltimų augimas JAV. 

4. JAV skolos augimas. 

5. Kinijos galios augimas. Kinija ekonomiškai gali aplenkti JAV iki 2030. Kinijos sustabdymo retorika yra dalinė priežastis kodėl buvo išrinktas Trump. 

6. Cold War 2: USA vs China. Kova dėl galios ir įtakos pasislinko palyginus su Cold War 1. Anksčiau Europa buvo vieta kur susidūrė JAV ir TSRS. Dabar greičiausiai Taivanis bus ta vieta kur JAV ir Kinija surems ragus. Europa ko gero nuspręs likti nuošaly, nes ji mažai gauna iš dalyvavimo konflikte. 

Daugiau čia:

No comments:

Post a Comment