Wednesday, August 7, 2019

Apie šaršalą dėl Škirpos ir Noreikos

manau tą gatvės pavadinimą reikėjo keisti, o ir lentelę reikėjo nuimti.  Juolab kad kaip suprantu Škirpos ir Noreikos šeimos to nori. Ir man to užtenka. Tik kelia klausimų tai, kaip tas buvo padaryta. Gal reikėjo vieną, tada keletą mėnesių palaukus - kitą. Neskubėk ir būsi pirmas.

Iš kitos pusės, čia gana slidus reikalas - kitur panašios situacijos pradeda audrinti visuomenes po šimto ar daugiau metų. Dabar kai kur jau griaunami paminklai buvusiems vergvaldžiams - teko skaityti pokalbį su Robert Lee IV,  ketvirtos kartos labai talentingo konfederatų generolo JAV pilietiniame kare anūku. Dėl pilietinės poliarizacijos JAV pietuose daug kur buvo norima nugriauti konfederatų paminklus, tame tarpe ir Robert E. Lee. Paklaustas apie tai,  R.Lee IV atsakė, kad jo nuomone, jei tas padės visuomenei, tegu griauna. Viskam savas laikas.

Kai kur radikalesni veikėjai reikalauja nuimti senoviškus mokslininkų paveikslus iš istorinių pastatų, nes tai tik patvirtina, kad balti vyrai šimtmečiais dominavo visuomenėje ir tuo naudojosi - neduodami jokio šanso moterims. O tas juk labai neteisinga - juk jie tikrai nenusipelno būti geriausiuose pasaulio universtitetuose?! Tikiuosi iki to neprieisim.


No comments:

Post a Comment