Thursday, March 2, 2017

Apie Astravo atominę elektrinę

... rašo Ainius Lašas.

Mano supratimu, geros įžvalgos. Dangus tikrai negriūva - juolab kad dar 2008 metais pats ponas Kubilius galėjo realiai įtakoti Astravo projektą. Nepaisant to, kai kurie krikdemai ir konservatoriai ant šito arkliuko pastatė beveik visą savo 2016 metų rinkiminę kompaniją.

Gal verta pradėti galvoti apie "planą B" - jei Astravo sustabdyti nepavyks, kokie bus evakuacijos planai Lietuvoje bei kokie bus taikomi elementarūs apsaugos būdai?

"Taigi žvelgiant į visumą, norisi, kad mūsų politikai nebijotų kalbėti apie tai, ką realiai galima pasiekti valdant Astravo projekto grėsmę, o ne lengva ranka mėtytųsi apokaliptinėmis vizijomis ir neadekvačiais tikslais."
-A. Lašas
P.S. Jei kas apie tai rimtai galvoja ir bijo atominės apokalipsės, sužinokit kur įsigyti jodo tablečių - čia gana įdomus straipsnis apie tai.

P.P.S. 50km yra niekas įvykus rimtai avarijai. Priklausomai nuo vėjo, radioktyvios dulkės bus paskleistos gana plačiai ir padidintos radiacijos zona gali siekti šimtus kilometrų. Naujos kartos reaktoriai (tokie kaip Astrave) nesudaro galimybių įvykti tokiai avarijai kaip Černobylyje.




No comments:

Post a Comment